Retour aux articles

Cette page n'est pas disponible dans votre langue

KRC Genk verovert de Red Bull Campus Clutch: visier op Instanbul

Écrit par Robbe

Op 7 november vond de nationale finale van de Red Bull Campus Clutch plaats, hét Valorant toernooi voor studenten, georganiseerd door Red Bull. Het team KRC Genk Esports heeft op dominante wijze de overwinning te pakken gekregen en zal nu België vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap in Istanbul.

Samengevat

Na een intens online traject: 4 kwalificatie rondes die de 4 beste teams van België selecteerden. Vechten nu de 4 teams het op het podium uit voor de nationale glorie en een kans om het op te nemen tegen de allerbesten van de wereld.

In het hartje van de campus van Howest in Kortrijk vond het podium plaats waar deze teams het op 7 november uitvochten, maar er kan maar 1 winnaar zijn die naar Istanbul gaat

De vier gekwalificeerde teams

  • KRC Genk Esports
  • Ugent Esports
  • Osiris
  • VUB Gaming

Uiteindelijk was het KRC Genk Esports, die met ondersteuning van de huidige kampioenenschool PXL Hogeschool, de overwinning te pakken kreeg. In de finale wonnen ze van Osiris, het team van de UCLL, op dominante wijze met een stand van 2-0, hierbij tonen ze weeral hun dominante stijl en perfecte teamwerk.

Deze overwinning is voor enkele spelers van het team de derde titel op een rij, iets wat hun niet snel zal nagedaan worden. Het vervolg van hun avontuur volgt nu in Turkije, vanaf 19 november, waar ze het zullen opnemen tegen de andere landskampioenen vanover heel de wereld, op het wereldkampioenschap van de Red Bull Campus Clutch.

Voor meer informatie over het evenement en over KRC Genk Esports, kan je meer vinden op de eventpagina van de Red Bull Campus Clutch.

Écrit par Robbe