Retour aux articles

Cette page n'est pas disponible dans votre langue

Stakeholdersbijeenkomst van de Belgische e-sportfederatie: een keerpunt voor de toekomst van de Belgische e-sportscene?

Écrit par Gaëtan Thoron alias “clapton”

Op 14 september 2024 organiseert de Belgische e-sportfederatie (BESF) een stakeholdersbijeenkomst in Brussel. Dit evenement markeert een cruciale stap in de evolutie van het Belgische e-sports ecosysteem, waarbij de belangrijkste actoren worden samengebracht om samen de toekomstige richting van de federatie te bepalen.

De vzw Belgische e-sportfederatie (BESF) heeft altijd aangegeven de groei van e-sport in België te willen ondersteunen en promoten.

Tot nu toe leek de federatie zich vooral te richten op een internationale visie op e-sport, met de nadruk op het betrekken van België bij grensoverschrijdende activiteiten, maar zonder een echte vertegenwoordiging van alle lokale belanghebbenden.

Om dit te veranderen, kiest BESF nu voor een participatieve aanpak, waarbij de belangrijkste lokale spelers uit de sector worden betrokken bij het bepalen van de prioriteiten en de richting van de federatie. De BESF beseft dat er nog werk aan de winkel is om ervoor te zorgen dat alle belanghebbenden effectief betrokken worden.

In dit kader organiseert de federatie een belangrijke bijeenkomst op 14 september 2024 om 14.00 uur, in het hoofdkwartier van BESF, gevestigd in Tour & Taxis, Brussel. Deze bijeenkomst, die openstaat voor alle leden van de Belgische e-sportgemeenschap, is bedoeld om de huidige situatie te evalueren en te bespreken welke richting de organisatie in de toekomst moet inslaan.

De deuren openen om 13.30 uur, en het evenement wordt ook live uitgezonden op Twitch, zodat degenen die niet ter plaatse kunnen zijn, de discussies kunnen volgen.

De BESF hoopt dat deze bijeenkomst een kans zal zijn om de eenheid binnen de Belgische e-sports gemeenschap te versterken en ervoor te zorgen dat de belangen van alle leden op een eerlijke en coherente manier worden vertegenwoordigd. Daarom moedigt de federatie iedereen die geïnteresseerd is aan om deel te nemen door een formulier in te vullen op de website, zodat ze op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen.

Deze bijeenkomst zou wel eens de basis kunnen leggen voor een nieuwe fase in de ontwikkeling van e-sport in België, waarbij de gemeenschap centraal staat in de beslissingen.

Elke Belgische e-sportspeler of -betrokkene kan deelnemen door zich vooraf hier in te schrijven.

Écrit par Gaëtan Thoron alias “clapton”
Administrateur et Rédacteur principal pour la DH, il est responsable aussi de toute la partie partenariat et marketing de Lan-Area.be